Echilibru și armonie când avem copii?

Ceainăria Mămicilor și Educatie.inmures.ro, cu sprijinul REEA, vă invită la 'Educație prin joacă', cel de-al doilea eveniment din seria de conferințe de parenting ce se vor desfășura sub numele 'Echilibru și armonie când avem copii?'.

Otilia Mantelers, instructor Parenting by Connection, trainer de Playful Parenting, formator acreditat CNFPA, psiholog în formare şi specialist în joaca terapeutică cu copii între 0-10 ani, împreună cu Imola Ognean, specialist în educaţie preşcolară, vor vorbi despre cum putem creşte copii deştepţi folosindu-ne de joaca în familie, despre limbajul şi funcţiile jocului şi despre cum putem gestiona situaţiile dificile pentru adulţi, ca de exemplu atunci când copiii plâng, aparent fără motiv. Fiecare discurs este urmat de o sesiune de întrebări și răspunsuri.

Loc de desfăşurare

Evenimentul va avea loc în data de 29 Noiembrie 2014, între orele 10:00 și 14:00, la Hotelul Grand, situat în centrul municipiului Tîrgu-Mureș, în Piața Victoriei, numerele 28-30.  

De ce să participi:

Evenimentul se adresează în egală măsură părinţilor în devenire, proaspeţilor părinţi, părinților cu unul sau mai mulți copii, familiilor cu şcolari şi preşcolari şi, nu în ultimul rând, bunicilor, bonelor şi cadrelor didactice din şcolile elementare şi grădiniţe.

Participand la conferinta, vei afla despre:

  • Playful Parenting, ca mod de relationare cu copiii
  • cum punem limite copiilor, fara pedepse si recompense
  • constientizarea emotiilor si nevoilor copiilor
  • limbajul si functiile jocului
  • ciclul Conectare-Deconectare-Reconectare
  • cum se inving fricile copilariei (teama de doctor, de fantome, de moarte, de despartirea de parinti etc)
  • cum folosim jocul in situatiile de rivalitate intre frati
  • jocurile de auto-reglare emotionala
  • jocurile de stima de sine
  • rolul terapeutic al povestilor


Participanţii vor pleca cu un bagaj de cunoştinţe şi tehnici ce le va permite să insufle o atitudine pozitivă şi copiilor lor. Împreună putem dărui societății o viitoare generație mai sigură pe sine și mai armonioasă!


Program

09:30 - 10:00 - Inregistrare participanti
10:00 - 10:10 – Discurs de inceput al moderatorului - Simina Cota

Partea I - Jocuri si activitati educative
10:10 – 10:15 – Moderator: prezentare Imola Ognean
10:15 – 11:00 - Imola Ognean - Joaca in familie. Sa crestem copii destepti. (45')
11:00 – 11:15 - Sesiune de intrebari si raspunsuri
11:15 - 11:30 - Pauza de cafea

Partea II - Playful parenting
11:30 – 11:35 - Intro moderator: prezentare Otilia Mantelers
11:35 – 13:35 - Otilia Mantelers - Joc si Emotii (120')
13:35 – 13:55 - Sesiune de intrebari si raspunsuri
13:55 – 14:00 – Discurs de final al moderatorului - Simina Cota

 

Speakeri

Imola Ognean este absolventă a Liceului Pedagogic „Mihai Eminescu” și a Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, Specializarea Psihologie, Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj Napoca.

A lucrat la Grădiniţa Nr.9. „Codrişor” din Tg-Mureş, ca profesor preșcolar titular, este redactor al portalului educatie.inmures.ro, proiect iniţiat de firma REEA şi avizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş. Imola activează și ca expert în educația preșcolară pe platforma ceainariamamicilor.ro. Este redactor colaborator la editura Corvin din Deva, precum și la două reviste pentru copii în limba maghiară.

A participat la numeroase workshop-uri, cursuri de perfecționare, dar cel mai important - este mămica fericită a unui băiețel de 3 ani și jumătate, pe nume David.

Otilia Mantelers este instructor Parenting by Connection, trainer de Playful Parenting, formator acreditat CNFPA, psiholog în formare şi specialist în joaca terapeutică cu copiii între 0-10 ani.

Otilia Mantelers este mama fericită a trei copii ce i-au schimbat viața complet. Otilia și-a început cariera fiind contabil autorizat, dar ulterior a decis să devină psiholog și trainer de parenting. Începând cu 2011, Otilia a condus workshop-uri pentru părinţi despre Playful Parenting şi a făcut terapie prin joacă şi cu alţi copii în afara copiilor ei.

Specialist în parenting la Totul despre Mame, coordinator al colecţiei Parentaj la Editura Herald, viitor autor de carte de parenting, creator al conceptului Joc şi Emoţii, Otilia Mantelers prezintă cursuri precum Joc şi Emotii, Rivalitatea între Fraţi, workshopuri despre Agresivitatea Copiilor, despre Anxietatea de Separare şi Listening Partnership for Parents.

 

Sponsori: Azomures, Aesculap, Apimedia, Donut Shop, Dona Restaurant, BB Image, CIS Gaz, Naturlich.

Parteneri media: LitArt, Medfarm, DaReghin, Gliga TV, Promenada, Radio Romania Tg Mures, Știi TV, Info Kids.