Echilibru și armonie când avem copii? ‘Părinți și profesori - parteneri în sistemul de învățământ’

Ceainăria Mămicilor și Educatie.inmures.ro, cu sprijinul REEA, vă invită la 'Părinți și profesori - parteneri în sistemul de învățământ', cel de-al șaselea eveniment din seria de conferințe de parenting ce se desfășoară sub numele 'Echilibru și armonie când avem copii?'.

Oana Moraru, consultant educațional în domeniul învățământului privat preuniversitar, le va oferi părinților și cadrelor didactice răspunsuri la câteva dintre frământările legate de sistemul de educație actual.

Fiecare copil este unic, are nevoie să fie recunoscut, apreciat și, mai ales, sprijinit pe viitorul traseu educațional, de aceea e important pentru părinti să știe cum să facă acest lucru, fără a ajunge să îl demotiveze sau să îl suprasolicite.

 Loc de desfăşurare

Evenimentul a avut loc în data de 28 Mai 2016, între orele 10:00 și 14:00, la Hotelul Grand, situat în centrul municipiului Tîrgu-Mureș, în Piața Victoriei, numerele 28-30.

De ce să participi:

Evenimentul se adresează în egală măsură părinţilor în devenire, proaspeţilor părinţi, familiilor cu şcolari şi preşcolari şi, nu în ultimul rând, bunicilor, bonelor şi cadrelor didactice din şcolile elementare şi grădiniţe.

  

Participând la conferință, vei afla despre:

- alternativele la sistemul clasic de educație

- cum să faci alegerea corectă pentru copil

- cum să intervii în educația copilului atunci când ceva nu funcționează

- cum să-ți protejezi copilul și să contracarezi efectele negative ale sistemului educațional actual

- cum să-ți sprijini și să-ți stimulezi copilul pe drumul său educațional, cum să îi descoperi calitățile și cum să-l ajuți să și le pună în valoare

Participanţii vor pleca cu un bagaj de cunoştinţe şi tehnici ce le va permite să insufle o atitudine pozitivă şi copiilor lor. Împreună putem dărui societății o viitoare generație mai sigură pe sine și mai armonioasă!

 

Program:

 09:30 - 10:00 - Înregistrare participanţi

Partea I -Părinți

10:00 – 10:10 – Moderator: prezentare Oana Moraru

10:10 – 11:10 - Oana Moraru - Partea I (60 min)

11:10 – 11:30 – Întrebări şi răspunsuri - Oana Moraru (20 min)

11:30 - 11:45 - Pauză de cafea (15 min)

Partea II –Părinți

11:45 – 11:50 - Intro moderator

11:50 – 13:20 - Oana Moraru - Partea II (1h 30 min)

13:20 – 13:50 - Întrebări şi răspunsuri - Oana Moraru (30 min)

13:50 – 14:00 – Discurs de final al moderatorului

 

Speaker:

Oana Moraru este consultant educațional în domeniul învățământului privat preuniversitar și unul dintre pionierii învățământului privat din România, fiind fondatorul și managerul școlii Helikon din Călărași, o școală privată, de la grădiniță la liceu – pentru toate ciclurile preuniversitare – un model de alternativă educațională în interiorul regulilor sistemului actual/școală acreditată.

Oana Moraru este învățătoare și profesor de Limba română și engleză, absolventă a Liceului Pedagogic București și a facultății de Litere, Universitatea București. Are o experiență de peste 20 de ani în învățământul privat și a sprijinit zeci de școli și grădinițe în procesul de autorizare și acreditare, încă din anul 2000. A format și consiliat echipe de profesori și educatori, a alcătuit oferte educaționale, programe alternative și sisteme de monitorizare a progresului școlar.

A inițiat platforma ‘Vocea părinților’, o platformă care susține și invită părinții să ia atitudine față de disfuncționalitățile școlii și să devină parteneri ai profesorilor: ‘suntem o comunitate de părinți și profesori interesați să creștem calitatea școlii românești, în interesul de aici și de acum al copiilor noștri.’

 

Sponsori: Azomures, Vizual Med, Eldi, Biobazar, Geomag

Parteneri media: Radio Romania Tg Mures, Gliga TV, Știi TV, Promenada Mall, Creative Hands