Despre ‘Pedepse și recompense, libertăți vs. limite în sistem Montessori’ Serie de workshop-uri Montessori

Ceainăria Mămicilor, cu sprijinul REEA, vă invită la ‘Pedepse și recompense, libertăți vs. limite în sistem Montessori’, primul workshop din seria de workshop-uri Montessori pentru părinți și cadre didactice.

Invitata acestei serii de evenimente este Codruța Brustur, educator Montessori acreditat AMI (Asociația Montessori Internațional).

‘Să nu faci niciodată pentru un copil ceea ce poate face singur’ - Maria Montessori

Sistemul Montessori este un sistem alternativ foarte apreciat la nivel mondial, datorită abordării sale personalizate pentru fiecare copil în parte, cu scopul atingerii potențialului acestuia.

Maria Montessori, creatoarea acestei metode speciale, spunea adeseori că educaţia începe încă de la naştere şi că primii ani din viaţa unui copil sunt cei mai importanți din punct de vedere atât fizic, cât și mental, întrucât aceasta este perioada ideală în care se pot ‘șlefui’ caracterele. O altă caracteristică esențială a acestei metode o reprezintă spațiul în care cei mici își desfășoară activitățile în fiecare zi, acesta având scop stimularea activităților constructive.

Și nu în ultimul rând, trebuie înțeles că a greşi face parte din întregul proces de învăţare. Trebuie dată posibilitatea copiilor de a greși, pentru a se autocorecta, ceea ce ajută dezvoltarea atât a abilităților motorii fine, cât și a încrederii în luarea deciziilor.

 

Loc de desfăşurare

Evenimentul va avea loc în data de 27 noiembrie 2015, între orele 18:00 - 20:00, la restaurant Asteri, situat pe strada Poștei nr. 1, Tîrgu-Mureș.

 

De ce să participi:

Evenimentul se adresează în egală măsură părinţilor în devenire, proaspeţilor părinţi, părinților cu unul sau mai mulți copii, familiilor cu şcolari şi preşcolari şi, nu in ultimul rand, bunicilor, bonelor şi cadrelor didactice din scolile elementare si gradinite.

Participand la aceste workshop-uri vei afla:

  • cum să îți ajuți copilul să își dezvolte independența funcțională
  • cum să devii un părinte implicat
  • cum să îți dezvolți capacitatea de a empatiza cu copilul tău
  • cum să îi oferi posibilitatea copilului tău de a se dezvolta sănătos, în ritmul său propriu
  • cum să îți pregătești copilul pentru o integrare armonioasă în colectivitate

 

Participanţii vor pleca cu un bagaj de cunoştinţe şi tehnici ce le va permite să insufle o atitudine pozitivă şi copiilor lor. Împreună putem dărui societății o viitoare generație mai sigură pe sine și mai armonioasă!

 

Program

17:30 – 18:00 – Înregistrare participanţi
18:00 – 18:45 – Codruța Brustur – Partea I – ‘Pedepse și recompense, libertăți vs. limite în sistem Montessori’
18:45 – 19:00 – Pauză de ceai
19:00 – 19:45 – Codruța Brustur – Partea II – ‘Pedepse și recompense, libertăți vs. limite în sistem Montessori’
19:45 – 20:00 – Întrebări și răspunsuri

 

Speaker

Codruța Brustur e din Sighișoara și s-a făcut remarcată ușor în comunitățile de mămici atât din zona Ardealului, cât și din Bucuresti, unde a locuit o perioadă îndelungată și a studiat intens Montessori, fiind de asemenea foarte implicată în tot ce ține de sarcină, naștere, alăptare și educație pozitivă a copiilor. Este educator Montessori acreditat de AMI (Asociația Montessori Internațional), Educator Prenatal, Doula, Consilier în Alăptare, Trainer acreditat CNPFA, Sociolog cu specializare în Resurse Umane.

 

Sponsori: Smart Love by Ceumed, BB Image, Bioeel, Geomag

Parteneri media: DaReghin, Gliga TV, Promenada, Radio Romania Tg Mures, Știi TV.