Echilibru și armonie când avem copii?

Ceainăria Mămicilor și Educatie.inmures.ro, cu sprijinul REEA, vă invită la 'Conflictul dintre frați, surori și alți copii', primul eveniment din seria de conferințe de parenting ce se vor desfășura sub numele 'Echilibru și armonie când avem copii?'.

Urania Cremene, expert în parenting, și dr. Sandra O'Connor, psiholog clinician şi doctor în medicina comportamentală, le vor vorbi părinților despre cum să-și crească copiii într-un mediu echilibrat, cum să gestioneze agresivitatea celor mici, cum să rezolve conflictele care apar între frați, surori sau alţi copii, despre cum poate fi crescut un copil cooperant, responsabil şi stăpân pe sine, fără ca părintele să fie dictatorial sau prea permisiv. Fiecare discurs este urmat de o sesiune de întrebări și răspunsuri. 

Loc de desfăşurare

Evenimentul va avea loc în data de 25 Octombrie 2014, între orele 10:30 și 14:00, la Hotelul Grand, situat în centrul municipiului Tîrgu-Mureș, în Piața Victoriei, numerele 28-30.

De ce să participi

Evenimentul se adresează în egală măsură părinţilor în devenire, proaspeţilor părinţi, părinților cu unul sau mai mulți copii, familiilor cu şcolari şi preşcolari şi, nu în ultimul rând, bunicilor, bonelor şi cadrelor didactice din şcolile elementare şi grădiniţe.

Participând la conferință, vei afla și vei înțelege:

 • ce poţi face pentru a-ţi ajuta copiii sa scape de comportamente nedorite; 
 • cum să gestionezi agresivitatea copiilor;
 • rolul jocului în educaţie;
 • când şi cum să intervii în conflictele între fraţi, surori, copiii tăi şi alți copii; 
 • principii și reguli ce te-ar putea ajuta să înveți copilul cum să-şi gestioneze singur conflictele; 
 • cum să creşti încrederea de sine, atât a copilului, cât şi a ta, ceea ce creşte motivaţia internă de a face lucruri; 
 • cum să obţii cooperarea copilului, fără condiţionări, mite, bonusuri sau jocuri de putere; 
 • cum să-ţi înveţi copilul să devină independent şi responsabil;
 • cum să-i dezvolţi copilului sentimentul de apartenenţă la familie, unde fiecare îşi ştie rolul.

Participanţii vor pleca cu un bagaj de cunoştinţe şi tehnici ce le va permite să insufle o atitudine pozitivă şi copiilor lor. Împreună putem dărui societății o viitoare generație mai sigură pe sine și mai armonioasă!

 

Program

09:30 - 10:00 - Înregistrare participanţi

10:00 - 10:10 – Discurs de început al moderatorului - Augusta Romanţa

Partea I - Creşterea copilului în armonie

10:10 – 10:15 – Moderator: prezentare dr. Sandra O'Connor

10:15 – 11:00 - Sandra O'Connor - Creşterea copilului într-un mediu propice (45')

11:00 – 11:15 – Întrebări şi răspunsuri - Sandra O'Connor

11:15 - 11:30 - Pauză de cafea

Partea II – Când şi cum să intervii în conflictele dintre fraţi, surori sau alţi copii

11:30 – 11:35 - Intro moderator: prezentare Urania Cremene

11:35 – 13:35 - Urania Cremene - Conflictul între fraţi, surori sau alţi copii (120')

13:35 – 13:55 - Întrebări şi răspunsuri - Urania Cremene

13:55 – 14:00 – Discurs de final al moderatorului - Augusta Romanţa

 

Speakeri

Urania Cremene este de 15 ani trainer certificat şi a suţinut sute de cursuri de leadership pentru aproximativ 6.000 de manageri ai marilor companii din România. În 2010, Urania Cremene a urmat certificarea în parenting de către Parent’s Toolshop Inc SUA și a deținut în exclusivitate această licență pentru România până în 2014. Prin prisma workshopurilor, conferințelor sau sesiunilor de consultanță parentală pe care le-a susținut în ultimii 4 ani, a avut ocazia să întâlnească peste 1.500 de părinți din toata țara.


Este Master Trainer, Coach, Facilitator de programe şi mamă a unui băieţel de 4 ani şi jumătate și este de părere că parentingul, până să devină natural, are nevoie de efort conştient şi de timp. Conferinţele Uraniei Cremene se concentrează pe aducerea în atenția părinților a unor tehnici de parenting documentate și ușor aplicabile, bazate pe cercetare și studii dintre cele mai noi în zona parentingului, psihologiei și familiei, sunt interactive și pline de umor.

 

Dr. Sandra O’Connor

 • Studii universitare – psihologie generală
 • Masterat- psihologie clinică
 • PhD- medicină comportamentală și psihologia sănătății
 • Membru A.P.A.( Asociația Americană a Psihologilor )
 • Membru al A.P.T. Michigan( Asociația Terapiei prin Joacă)
 • Membru COPSI ( Consiliul Psihologilor România)

Dr. Sandra O'Connor și-a definitivat studiile în SUA, unde a avut marele avantaj de a lucra sub îndrumarea unor oameni excepționali în domeniul psihologiei , având privilegiul de a obține diploma de Masterat în cadrul Universității fondate de către Clark Moustakas (unul dintre fondatorii psihologiei umaniste și un nume important în psihologia copilului), de a obține certificări în Terapia de grup sub îndrumarea lui Irvin Yalom și certificare în Managementul Furiei.

A obținut rezultate deosebite, beneficiind de o bursă președințială, devenind membru în multiple societăți de onoare și primind o diplomă de apreciere din partea Senatului Statului Michigan. În paralel cu facultatea, a deținut o poziție în cadrul Institutului de Dezvoltare a Copilului “Merrill Palmer”, unde, în cadrul laboratorului de neuropsihologie, organiza și supraveghea atât testările psihologice, cât și cercetarea desfășurată în instituție. În paralel, și-a desfășurat activitatea în cadrul Centrului Copilului din Detroit, unde se ocupa de evaluare și consiliere, lucrând într-o manieră holistică, integrând familia în contextul terapeutic. Parte din experiența sa a fost obținută și în cadrul CPNY( Cerebral Palsy New York), unde a activat ca și consilier în anul 2002-2004, ocupându-se, în genere, de copii cu paralizie cerebrală și alte afecțiuni psihice și motorii.

 

Sponsori: Azomures, Aesculap, Apimedia, Donut Shop, Actus Dramaticus, BB Image, CIS Gaz, Dona, G&M, Naturlich, Security Expert.

Parteneri media: LitArt, Medfarm, DaReghin, Marosvasarhelyi info, Gliga TV, Promenada, Radio Romania Tg Mures, Știi TV, Info Kids.