Echilibru și armonie când avem copii?

Ceainăria Mămicilor și Educatie.inmures.ro, cu sprijinul REEA, vă invită la 'Inteligența emoțională a copiilor’, cel de-al patrulea eveniment din seria de conferințe de parenting ce se vor desfășura sub numele 'Echilibru și armonie când avem copii?'.

 

Invitata acestei ediții este Daiana Colceriu, fondatorul Academiei Heidi din Brașov, licențiată în psihologie, formator, asistent de educator Montessori și instructor Aware Parenting Institute

Inteligența emoțională - sau inteligenţa socială - reprezintă aptitudinea de a fi sociabil şi de a te înţelege cu cei din jur. Aşadar, acest tip de inteligenţă se bazează pe abilitatea de a-ţi identifica, evalua și controla propriile emoții, dar şi de a înţelege emoţiile şi sentimentele celor din jur.

 

Dezvoltarea inteligenței emoționale în relația părinte-copil este extrem de importantă, mai ales când copilul este la început de viață. Atunci, părintele îl privește ca pe o extensie a sa și crede că știe tot despre ceea ce simte sau ce-i place micuțului său şi decide ca atare. Însă, din aceasta cauza, de multe ori apar probleme în preadolescență și în adolescență, iar acela este momentul în care părintele își dă seama că undeva a greșit. Astfel, se ivește situația des întâlnită: ”nu mai știu ce se întâmplă cu copilul meu!”.

 

Pentru ca un copil să ajungă la un nivel ridicat al inteligenței emoționale, trebuie să îl învățăm de foarte devreme să își recunoască și să își accepte propriile sentimentele. Acest lucru ne ajută inclusiv la formarea caracterului său. Controlarea emoţiilor şi înţelegerea acestora ne înlesneşte, de asemenea, determinarea copilului de a coopera cât mai uşor, dar pe lângă acest lucru este necesar ca un părinte să-i respecte şi să-i încurajeze nevoile copilului: un copil simte nevoia să fie auzit, să fie plăcut şi iubit de cei din jur, motivat şi încurajat.

Loc de desfăşurare

Evenimentul va avea loc în data de 16 mai 2015, între orele 10:00 și 14:00, la Hotelul Grand, situat în centrul municipiului Tîrgu-Mureș, în Piața Victoriei, numerele 28-30.

 

De ce să participi:

Evenimentul se adresează în egală măsură părinţilor în devenire, proaspeţilor părinţi, părinților cu unul sau mai mulți copii, familiilor cu şcolari şi preşcolari şi, nu în ultimul rând, bunicilor, bonelor şi cadrelor didactice din şcolile elementare şi grădiniţe.

Participând la conferință, vei afla despre:

  •  rolul pe care îl are inteligenţa emoţională în dezvoltarea unor copii deştepţi, fericiţi şi de succes;
  • cum să-ţi observi, diferenţiezi şi cum să-ţi înţelegi mai bine propriile emoţii şi cum poţi folosi această abilitate în viaţa ta;  
  • respectarea dorinţelor şi opiniilor celor din jur, fără critici şi prejudecăţi;
  • abilitatea de a-ţi controla impulsurile şi capacitatea de a empatiza cu trăirile altora;
  • cum să-ţi ajuţi copilul să-şi cunoască şi să-şi înţeleagă emoţiile, pentru a le folosi în mod constructiv;
  • cum să-ţi sprijini copilul pentru a deveni conştient de tensiunea care se acumulează şi care îi cauzează stres şi ce poate face el pentru a se detensiona;
  • cum să-ţi înveţi copilul metode de exprimare a frustrărilor şi a emoţiilor negative, ca alternative la crizele de furie;
  • cum să modelezi comportamentul copilului prin înţelegerea emoţiilor lui;
  • cum îţi poţi antrena copilul să găsească soluţii creative pentru a ieşi din încurcături.

 

Participanţii vor pleca cu un bagaj de cunoştinţe şi tehnici ce le va permite să insufle o atitudine pozitivă şi copiilor lor. Împreună putem dărui societății o viitoare generație mai sigură pe sine și mai armonioasă!

 

PROGRAM

09:30 – 10:00 – Înregistrare participanţi
10:00 – 10:10 – Discurs de început al moderatorului

Partea I
10:10 – 10:15 – Moderator: prezentare Daiana Colceriu
10:15 – 11:45 - Discurs Daiana Colceriu - 1h 30min
11:45 – 12:05 – Sesiune de întrebări şi răspunsuri – 20 min
12:05 – 12.20– Pauză de cafea

Partea II

12:20 – 12:25– Prezentare sponsori, parteneri media
12.25 – 13.25– Discurs Daiana Colceriu - 1 h
13.25 – 13.55 – Sesiune de întrebări şi răspunsuri - 30 min
13.55– 14:00 – Discurs de final al moderatorului

 

Speaker 

Daiana Colceriu este fondatorul Academiei Heidi, primul centru de învăţare din Braşov dedicat familiei. Academia oferă cursuri pentru copii, adolescenţi, program afterschool, educaţie pentru părinţi, grupuri de suport şi ateliere în familie.

Daiana este licențiată în psihologie, este formator, asistent de educator Montessori (recunoscut de Asociaţia Montessori Internaţional) şi instructor al Aware Parenting Institute.

Ține cursuri și workshopuri pentru părinți la Academia Heidi: Copilul de 1-3 ani: program, rutine, activități, dezvoltare emoțională și Omuleț, workshopuri pentru părinți cu minte. De asemenea, a participat la toate cursurile de parenting sau cele de formare a personalului pe care le-a organizat în cadrul Creşei şi Grădiniţei Heidi, pe care a înfiinţat-o încă din 2004 şi a petrecut peste 10 ani alături de copii, părinți, educatori și psihologi.

A studiat mult managementul, a lucrat cu coachi și consultanți, a vizitat grădinițe din Italia, Portugalia, Brazilia,  New York, București și Cluj. În prezent, coordonează partea educativă a Creşei şi Grădiniţei Heidi şi se ocupă de marketing și de relația cu părinții. Sunt și situații în care este solicitată să ofere consultanță și să susțină traininguri altor grădinițe sau celor care doresc să deschidă grădinițe.

Pasiunea incontestabilă a Daianei Colceriu este curling-ul, fiind componentă a echipei naționale feminine de curling.

 

 

Partener strategic: Smart Love by Ceumed

Sponsori: BB Image, Geomag, Bioeel, Egreta, Casa Muresana

Parteneri media: LitArt, Medfarm, DaReghin, Marosvasarhelyi info, Gliga TV, Promenada, Radio Romania Tg Mures, Știi TV, Mac Mac Kids, Cutiuta fermecata.